Loading...
X

Släpp loss fötterna

Jag reflekterar en del över hur olika vanor vi har beroende på var vi bor och var vi kommer ifrån. Ta det här med skor till exempel. Själv tycker jag om att ha ordning och reda i hallen, det ska finnas en rejäl och bra skohylla för alla att sätta skorna i. Sedan kom jag att tänka på att i andra länder, bland annat i USA, där är det en självklarhet att inte ta av sig skorna. Där traskar man in med sina sneakers, sina Dr Martens eller sina ballerinaskor. Möjligtvis byter man till ett par andra skor, men att vara barfota är man inte. Vid ett tillfälle när jag var i L.A så fick jag av värdinnan frågan om hon tyckte det var skitigt hos henne då jag hade tagit av mig skorna. Tänk så olika sedvänjor det finns och hur olika syn det finns på så enkla saker som skor. Själv fortsätter jag att gå barfota här hemma.

Tre par skor i olika färger