Loading...
X

Konstnären är den friaste personen

Ett tag har jag funderat på vem som är den friaste människan, om det nu ens finns en sådan. Nomaden som reser från plats till plats och aldrig slår sig ner känns fri. Den andliga eremiten som gett upp rikedom och egendomar känns också fri. För mig är det även något speciellt med konstnärerna, som i min hjärna är de friaste av alla. De böjer och bryter normer lika ofta som vi andra byter strumpor, de lever mer i fantasin än i verkligheten, och de är dessutom ofta originella. Jag måste erkänna att jag drömde om att bli konstnär när jag var liten, så mitt omdöme kanske inte är det bästa. En del av mig saknar att ge vatten åt min skapande ådra så jag har börjat fundera på att ta upp målande som en hobby. Har kikat på så fina saker som behövs för att göra det på nätet, men har inte klickat hem något ännu för jag vet att jag ibland har svårt för att inte tycka det jag gör är perfekt. Fast samtidigt, ser man på Da Vincis målningar är de ju verkligen personliga och speciella!

En stilig konstnär