Loading...
X

En frihetskänsla utöver det vanliga

Nuförtiden gäller det att hitta kickarna i vardagen, istället för på resande fot. Jag har funnit en ny hobby i form av bergsklättring, som är riktigt rolig. Har nog varit ganska enkelspårig i mina tankar och tänkt att vi i Sverige inte har så mycket att erbjuda i klättringsväg, bortsett från lokaler med klätterväggar. Nu har jag hittat ett guldkorn i Häggsta där man nyttjat den klippiga omgivningen sedan tidigt 1900-tal. Sporten kräver både bra kondition och mental styrka. Det förstnämnda har jag lyckats öka markant då jag slutat röka och nu endast använder snus i portion istället. Jag flåsar inte längre som en galning efter ett pass och upplever överlag mig själv som mycket starkare. Det om något är en frihetskänsla i sig. I nästa månad planerar jag en tripp ner till Skåne för att testa nya häftiga klippor. Återkommer med rapport!

Utrustning för klättring