Loading...
X

En biltur genom Europa

En fördel med att bo i Europa är att det är så lätt att ta sig mellan olika länder. En del i vad frihet betyder för mig är att jag inte ska behöva känna mig bunden till en speciell plats utan att jag ska kunna åka till ett nytt ställe när jag vill, oavsett om det rör sig om en permanent flytt eller en kortare semester. Häromdagen satt jag och kollade på flygbiljetter för att åka utomlands över sommaren men då slog det mig att med en flygbiljett kan jag bara resa en gång. Självklart, jag vet, men jag hade inte tänkt på det på just det här sättet tidigare. Det skulle ge mig mycket mer värde för pengarna att investera i en metod att kunna resa hur ofta jag vill. Jag har därför bestämt att det är dags att köpa en ny bil istället.

Att vara smart med ekonomin

Självklart är en bil en större investering än en flygbiljett så det gäller att ta smarta ekonomiska beslut. Som tur är är jag bra på att spara och jag tänker alltid noga igenom mina köp innan jag slår till. Just nu håller jag till exempel på att jämföra priset på olika bilar och jag undersöker vilken modell och märke som skulle passa mig bäst. Trots allt det så kommer jag behöva lite hjälp med betalningen. Jag har tittat på Zmartas hemsida. Deras villkor är väldigt bra och när jag ringde till kundtjänst med några frågor blev jag mycket bra bemött.

En miniräknare och en budget

Drömmar om framtida resor

Jag har, som ni kan förstå, spenderat mycket av min tid de senaste dagarna med att drömma om ställen jag kan resa till när jag har min nya bil. Schweiziska Alperna är ett drömresmål för mig, jag har flera vänner som har varit där men för mig har det aldrig blivit av. Exakt vilket eller vilka resmål jag väljer beror delvis på vilken bil jag bestämmer mig för, om jag ska åka till alperna så behöver jag en bil som har mer utrymme. Jag ska se över Zmartas hemsida igen så att jag vet precis vilken budget jag kommer att ha att röra mig med.

Baksidan av en bil